Ölhus Västerås

Om Ruths ölhus

Välkommen till Ruths Ölhus – en hyllning till vår farmor och en plats för ölupplevelser utöver det vanliga.

Ölhus Västerås

Grundarna bakom Bores och Ruths Ölhus.

Vi är Carl-Henrik och Carl Gustaf Forssbeck, bröderna bakom det välkända Bores-konceptet, som vi skapade som en hyllning till vår farfar med samma namn.Nu fortsätter vi vår resa genom att öppna Ruths Ölhus för att hedra vår älskade farmor Ruth.

Ölhus Västerås

Vår vision för Ruths Ölhus.

Ruths Ölhus kommer att vara en plats som återspeglar vår farmors gedigna, varma och välkomnande natur. En plats för gemenskap, vällagad mat och skålande glas. Tillsammans med ölkonnässören Dan Eriksson kommer vi att driva detta ölhus vid Mimerporten i Västerås.

Ölhus Västerås

Bakom varje ölglas finns en historia

Med vårt koncept, känt som ”Svenskt Ölhus 2.0”, kan du njuta av en omfattande samling av ölsorter, inklusive 42 sorter på tapp. Vi kombinerar detta med mat som är inspirerad av svensk husmanskost, men med en spännande twist. Vi sätter vällagad och prisvärd mat i fokus, samtidigt som vi erbjuder dig möjligheten att välja din favoritöl från vårt omfattande sortiment.

Vi ser fram emot att expandera med ytterligare några ölhus under andra halvan av 2023. Dessutom planerar vi att under året introducera vad vi kallar för ”Ruths light” på några av våra befintliga Bores-enheter.